A
Edward was the youngest knight(騎士)in the kingdom.One day when he came across a cave, he heard some voices.He walked into the cave, and followed the voices.
“Anybody here?”he asked.
“Help!”somebody said.“We're farmers around here and have been locked here for years, serving the dragon.”
“Dragon?”thought Edward,just before a flying flame almost burnt him alive.Never before had he come across such a powerful thing. Edward faced the dragon and said,“All right,dragon.I forgive you for what you just did.You probably didn't know it was me.”
The dragon was very surprised at words like these.“Prepare to fight!”shouted the dragon.
“Wait a moment. Well, it's clear that you don't know who I am.I'm the guardian of the Great Crystal Sword(水晶劍護衛(wèi)者)!”continued Edward,who was able to make all sorts of things up.“You know that the sword has killed dozens of dragons.”
The dragon had never heard of such a sword,but this frightened him.Edward carried on,“I want to give you a chance to fight me.Let's travel to the other side of the world.Over there there's a snow-covered mountain.There the sword loses all its power.I'll be there,but will only wait for you for five days.”
On saying that,Edward raised a cloud of dust and disappeared.The dragon thought Edward had performed some kind of magic,but he had only hidden in some bushes.Wanting to fight,the dragon quickly flew out of the cave,towards the other side of the world, on a journey which lasted over a month.
When Edward was sure the dragon was far away,he came out,entered the cave,and set free all the farmers inside.
【語篇解讀】 本文講述了這樣一個故事:年輕騎士偶遇強悍惡龍,巧用計策引開對手,救出被囚禁的人們。
1.Edward met the farmers .
A.by accident
B.on purpose
C.after killing the dragon
D.on his way to his kingdom
A [細節(jié)理解題。根據(jù)第一段可知,Edward無意中發(fā)現(xiàn)了一個山洞,聽到從里面?zhèn)鞒鰜淼穆曇?/span>,走進去發(fā)現(xiàn)了被困的農民。 由此可知,他是偶然間發(fā)現(xiàn)這些農民的。]
2.When Edward met the dragon, he thought that .
A.the dragon was foolish
B.he should try to escape
C.he could beat the dragon
D.the dragon was powerful
D [細節(jié)理解題。根據(jù)第四段第一、二句可知,剛與惡龍會面時,惡龍噴出火焰差點兒把Edward活活燒死,他發(fā)現(xiàn)惡龍真的很強大。]
3.What Edward said to the dragon .
A.made the dragon angry
B.made the farmers worried
C.was just a story he made up
D.made the dragon give up fighting
C [推理判斷題。根據(jù)文章可推知,Edward看到惡龍后編造了故事,目的是拖住惡龍,不和它正面交鋒,而當惡龍上當受騙離洞而去時,他救出了被困的農民。第六段倒數(shù)第二句中的“who was able to make all sorts of things up”證實了這一點。]
4.What can we infer from the passage?
A.The dragon was killed by Edward in the end.
B.The dragon would find it was fooled in the end.
C.Edward would be in trouble as a result of what he did.
D.Edward gave the dragon a lesson with his powerful sword.
B [推理判斷題。根據(jù)故事情節(jié)可推知,騎士編造故事說要與惡龍在遙遠的地方決斗是為了引它離去,救出農民,他不會去參加決斗,所以惡龍最終會發(fā)現(xiàn)自己被騙了。]