A
Volunteering abroad is a great way to help others, improve your skills and become a more confident, independent person. If you are interested in volunteering abroad, here are some places to go.
Australia
If you seek a life on the beach, in a great climate with friendly people, Australia might be your best bet. With thousands of volunteers already signing up to leave for Australia during the holidays, it will be a very popular option.
Brazil
This vast country has some great opportunities on offer and is especially popular this year. A lot of volunteer work is available in Brazil centers on conservation and ecological projects. With the world’s largest rainforest in Brazil, of which huge part is in danger, there are lots of different jobs you can do.
Kenya
Kenya is the destination for those seeking an African experience. Generally volunteers in Kenya work in orphanages (孤兒院) or with local children living in slums (貧民窟). There is a great demand for volunteers in Africa because many people live in poverty, so if you truly feel like making a difference to a community, Kenya should be at the top of your list.
Costa Rica
Golden sandy beaches, clear coastlines and beautiful cities are what Costa Rica is all about. Because of its small size, you can see a lot of the country in just a short time. You can really make the most of your time as a volunteer. A lot of work is needed with wildlife and ecological work, so if you want to look after turtles (海龜) on the beach, Costa Rica could be just the place for you.
1. Where will you probably go if you are interested in protecting the environment?
A. Australia. B. Brazil.
C. Kenya. D. Costa Rica.
2. What can be inferred from the passage that volunteers in Kenya mainly work with?
A. Children. B. The elderly.
C. Animals. D. Plants.
3. What should you do if you choose to go to Costa Rica?
A. You should surf with children in the water
B. You should take care of trees in the forests
C. You should work with animals on the beach
D. You should look after children who have lost their parents
【答案】1. B 2. A 3. C
【解析】
【分析】
本文說明文。文章介紹的是到海外去做志愿者的四個(gè)不同的國(guó)家的志愿者所從事的不同的事情的具體信息。
【1題詳解】
推理判斷題。根據(jù)文章第三段中的“With the world's largest rainforest in Brazil, of which huge part is in danger, there are lots of different jobs you can do”,可知巴西的熱帶雨林正受到威脅,所以你如果對(duì)環(huán)境保護(hù)有興趣就去巴西吧!故B正確。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第四段中的“Generally volunteers in Kenya work in orphanages(孤兒院)or with local children living in slums”?芍诳夏醽,志愿者主要是照顧孩子,故A正確。
3題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章最后3行“A lot of work is needed with wildlife and ecological work, so if you want to look after turtles on the beach, Costa Rica could be just the place for you”可知在哥斯達(dá)黎加你可以照顧海龜。故C正確。
【點(diǎn)睛】本文介紹的是到海外去做志愿者的四個(gè)不同的國(guó)家的志愿者所從事的不同的事情的具體信息。文本所給信息非常豐富,要求考生從中選出適合題目要求的信息。解此類題目時(shí),考生可以先閱讀題目和選項(xiàng),了解具體要求,然后再仔細(xì)閱讀文章,認(rèn)真篩選甄別,這樣的閱讀就有的放矢,可以大大提高閱讀的速度和效率。如第3題,“What should you do if you choose to go to Costa Rica?”根據(jù)題目中的“Costa Rica”定位于最后一段,最終定位于最后3行“A lot of work is needed with wildlife and ecological work, so if you want to look after turtles on the beach, Costa Rica could be just the place for you” 可知在哥斯達(dá)黎加你可以照顧海龜。故C正確。